10 sfaturi SEO grozave pentru a vă îmbunătăți designul WEB

Este esențial pentru orice afacere să aibă un design excelent pentru site-ul web. Cu toate acestea, dacă site-ul web nu se clasează bine în motoarele de căutare, poate fi dificil pentru oameni să vă găsească site-ul. Puteți evita să aveți un site web care nu este prietenos cu motoarele de căutare, urmând câteva principii SEO simple și utilizând bune practici de dezvoltare a conținutului.

Ca web designer, a fost important să iau în considerare problemele pe care le-am întâlnit și pe cele ale altora atunci când proiectam site-uri web cu SEO în minte. Aceste 10 sfaturi SEO vă vor ajuta să creați un design web mai prietenos cu motoarele de căutare, fără a sacrifica creativitatea sau stilul.

1. Trebuie să vă asigurați că navigarea pe site este prietenoasă cu motoarele de căutare

Folosirea Flash pentru navigarea pe site-ul dvs. poate fi o veste proastă dacă nu știți cum să faceți obiectele Flash accesibile și ușor de accesat cu crawler-ul web. Site-urile web bazate pe Flash sunt greu de accesat cu crawlere de către motoarele de căutare.

CSS și JavaScript sunt ambele foarte eficiente în obținerea efectelor pe care le doriți, fără a fi nevoie să compromiteți clasamentul în motoarele de căutare.

2. Plasați scripturi în afara documentului HTML

Externalizarea JavaScript și CSS este o necesitate atunci când vă codificați site-ul. Motoarele de căutare văd un site web prin documentul HTML. Dacă nu sunt externalizate, JavaScript și CSS pot adăuga multe linii de cod suplimentare documentelor dvs. HTML. Acest lucru va face accesarea cu crawlere a site-urilor web mai lentă și mai dificilă.

Motoarele de căutare adoră să găsească conținutul site-urilor web cât mai repede posibil.

3. Folosiți Conținutul care poate fi citit de Păianjeni pentru Motoarele de căutare

Conținutul este inima unui site web și ceea ce motoarele de căutare caută. Structura bună este cheia succesului unui site web. Aceasta include titluri, paragrafe și link-uri.

Site-urile care au foarte puțin conținut au mai multe șanse să fie clasate mai jos în rezultatele căutării. Acest lucru poate fi de obicei evitat printr-o planificare adecvată în timpul etapei de proiectare. Nu ar trebui să utilizați imagini ca text, decât dacă utilizați o tehnică de înlocuire a imaginii de fundal CSS.

4. Pentru a fi ușor de căutat, proiectați-vă adresele URL

Adresele URL prietenoase pentru căutare nu conțin adrese URL dificil de accesat cu crawlere, cum ar fi șirurile de interogare. Cuvintele cheie care descriu conținutul unei pagini sunt cele mai bune adrese URL.

Unele CMS-uri folosesc coduri și numere speciale care sunt generate automat pentru adresele URL ale paginilor. Sistemele de gestionare a conținutului care sunt bine concepute vă vor permite să modificați și să „împodobiți” adresele URL ale site-ului dvs. web.

5. Indexul motoarelor de căutare: Pagini blocate

Este posibil să aveți pagini pe care nu doriți ca motoarele de căutare să fie indexate. Aceste pagini pot fi pagini care nu sunt valoroase pentru conținutul dvs., cum ar fi scripturile de pe server. Aceste pagini pot fi, de asemenea, pagini pe care le utilizați pentru a vă testa design-urile în timp ce construiți noul site web. Deși acest lucru nu este recomandat, mulți oameni o fac.

Aceste pagini web nu trebuie puse la dispoziția roboților. Motoarele de căutare ar putea găsi conținut duplicat și pot dilua densitatea conținutului dvs. Acest lucru ar putea avea un impact negativ asupra clasamentului site-ului dvs. de căutare.

Un robots.txt este unul dintre cele cinci fișiere web care pot fi folosite pentru a vă îmbunătăți site-ul web și pentru a preveni indexarea paginilor web pentru motoarele de căutare.

Puteți proteja cu parolă o secțiune a site-ului dvs. web pe care o utilizați ca mediu de testare sau puteți utiliza un mediu de dezvoltare web local, cum ar fi XAMPP și WampServer.

6. Nu ignorați Atributele Alt imagine

Toate atributele alt pentru imagini ar trebui să fie descriptive. Imaginile trebuie să aibă atribute alt pentru a fi compatibile cu W3C. Cu toate acestea, multe imagini respectă această cerință prin simpla adăugare a oricărui text. Atributele alt inexacte sunt mai bune decât orice atribut alt.

Atributele Alt vor fi citite de motoarele de căutare și luate în considerare atunci când se determină relevanța unei pagini pentru cuvintele cheie pe care un utilizator le interoghează.

Poate fi folosit și pentru a clasa motoarele de căutare bazate pe imagini, cum ar fi Google Images.

Atributele alternative ale imaginii nu sunt importante doar în scopuri SEO, dar ajută și utilizatorii care nu pot vedea imaginile.

7. Înlocuiți paginile cu conținut nou

Poate doriți să faceți spațiu pentru fragmente din cele mai recente postări de pe blogul site-ului dvs. Motoarele de căutare adoră să vadă paginile web schimbându-se din când în când. Acest lucru arată că site-ul este încă utilizat.

De asemenea, motoarele de căutare tind să se acceseze cu crawlere mai des atunci când există conținut nou.

Postările complete nu sunt recomandate, deoarece acest lucru poate duce la probleme de conținut duplicat.

8. Utilizați metadate unice

Titlurile, descrierile, cuvintele cheie și adresele URL ar trebui să fie toate unice. Designerii web creează adesea șabloane pentru site-uri web și uită să actualizeze metadatele. Acest lucru duce la mai multe pagini care utilizează aceleași informații de substituent.

Fiecare pagină ar trebui să aibă propriile metadate. Este unul dintre multele lucruri pe care le folosesc motoarele de căutare pentru a înțelege mai bine structura site-ului.

9. Folosiți corect etichetele de titlu

Utilizați etichete de titlu pentru a îmbunătăți conținutul paginii dvs. web. Ele furnizează motoarelor de căutare informații despre structura fișierului HTML și adesea le oferă o valoare mai mare decât alte text (cu excepția hyperlink-urilor).

10. Urmați standardele W3C

Codul curat, bine format este un mare plus pentru motoarele de căutare (cine nu ar face-o?). Codul curat este mai ușor de indexat și poate indica cât de bine a fost construit un site.

Standardele W3C aproape că vă obligă să utilizați marcajul semantic. Acesta este un lucru grozav pentru SEO.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *