Cum să începi un blog pe WordPress

WordPress alimentează peste 76 de milioane de site-uri web din întreaga lume. De asemenea, WordPress publică 17 postări noi în fiecare secundă. WordPress este cel mai utilizat generator de site-uri din lume. Acesta alimentează atât site-urile web personale, cât și cele de afaceri. WordPress este gratuit pentru toată lumea. Are toate instrumentele necesare pentru a crea și întreține un blog WordPress.

WordPress este creat pentru bloggeri

În 2003, Mike Mullenweg și Mike Little au creat WordPress. Această colecție autonomă de fișiere codate PHP ar putea fi descărcată și utilizată pentru a publica conținut online. Scopul lor a fost să „democratizeze publicarea postărilor de blog și a altor conținuturi pe internet cu un sistem de management al conținutului care este accesibil atât utilizatorilor netehnici, cât și persoanelor cu mai multă experiență în design și dezvoltare web.

WordPress a atins mult mai mult decât acest obiectiv inițial. WordPress este folosit de o treime din toate site-urile web din întreaga lume. Aceste site-uri pot fi bloguri mici sau site-uri de afaceri complexe, cum ar fi cele create de companii precum Time Inc, New York Post și Disney Corporation. Deși WordPress nu este folosit în principal pentru blogging, multe site-uri care îl folosesc nu sunt. Sistemul de management al conținutului WordPress (sau CMS) este conceput pentru a publica conținut în paginile de formulare și postări.

În 7 pași simpli, puteți începe un blog

Acești 7 pași te vor ajuta să începi un blog și să creezi conținut în cel mai scurt timp.

Înregistrarea domeniului
Web hosting
Instalați WordPress
Instalați o temă
Utilizați widget-uri și pluginuri pentru a vă personaliza site-ul
Faceți conținut
Optimizați pentru motoarele de căutare

Trei lucruri pe care trebuie să le faci pentru a începe un blog

Sunt necesare trei lucruri pentru a lansa un blog WordPress de pe propriul computer:

1. Nume de domeniu pentru blogul tău

Este necesar un nume de domeniu pentru a construi un blog WordPress. Pentru a afla dacă numele de care sunteți interesat este încă disponibil, contactați gazda dvs. web sau un registrator de nume de domeniu. Puteți achiziționa numele pentru un termen de unul sau mai mulți ani printr-un registrator de nume de domeniu sau prin furnizorul dvs. de gazdă web. Blogurile nu mai sunt doar jurnale online. Au evoluat în site-uri web cu conținut bogat. Ele au fost coloana vertebrală pentru internet în multe feluri.

Nu contează dacă faci bloguri video, bloguri de text sau bloguri de imagini. Trebuie să deții ceea ce creezi. Este mai ușor decât să ai creația găzduită pe propriul tău domeniu. Blogurile vă permit să fiți auzit și văzut fără compromisuri. Uneori, un domeniu unic este tot ceea ce vă separă blogul de restul zgomotului de pe internet.

2. Gazduire web

O companie de găzduire WordPress de renume vă va oferi un pachet de găzduire web. WordPress.org vă permite să descărcați și să instalați software-ul gratuit. Cu toate acestea, majoritatea furnizorilor de găzduire oferă o opțiune de instalare rapidă a WordPress ca parte a planurilor lor de găzduire. Programul de instalare „cu un singur clic” instalează WordPress pentru tine. Trebuie doar să selectați o temă și apoi puteți începe să adăugați conținut pe noul dvs. site web.

3. Instalați WordPress

După ce WordPress a fost instalat, puteți începe să scrieți blog. Este important să planificați conținutul blogului dvs. înainte de a începe să-l personalizați conform mărcii și scopului dvs. Temele și pluginurile pot fi folosite pentru a personaliza aspectul blogului dvs. și vă permit să creați pagini și postări nelimitate. De asemenea, vă poate ajuta să faceți o listă cu toate funcțiile pe care le-ați dori pe blogul dvs. înainte de a începe.
Instrucțiuni pas cu pas despre cum să faci un blog

După ce ați instalat WordPress, vă puteți personaliza blogul.

4. Alegeți o temă pentru blogul dvs

Un tablou de bord de administrare este inclus cu fiecare nouă instalare WordPress. Conține toate instrumentele necesare pentru a vă configura site-ul web. Puteți alege fie dintre sute de teme din directorul de teme WordPress, fie puteți achiziționa o temă personalizată realizată de o varietate de designeri independenți. În timp ce multe teme WordPress pot fi folosite în toate scopurile, unele teme sunt mai potrivite pentru scris și blogging. Puteți căuta teme care au caracteristicile pe care le căutați folosind opțiunea de filtrare din directorul WordPress. Ar trebui să vă asigurați că tema pe care o alegeți este receptivă. Puteți vizualiza o temă care vă place pe site-ul dvs. și apoi o puteți instala făcând clic pe un buton.

5. Personalizați-vă tema

Oricine poate personaliza atât temele gratuite, cât și cele premium, folosind instrumentele disponibile în tabloul de bord WordPress. Utilizatorii de toate nivelurile pot modifica caracteristici precum aspectul paginii, fonturile, antetul și fonturile. Foile de stil WordPress și fișierele sursă pot fi accesate din secțiunea de fișiere din tabloul de bord de găzduire de către utilizatorii cu mai multă experiență în proiectare și dezvoltare.

Pluginurile pot adăuga caracteristici

Platforma WordPress include toate elementele necesare pentru a configura un site web de bază. Cu toate acestea, pluginurile permit utilizatorilor să adauge funcții suplimentare pe anumite site-uri. Acestea sunt mici bucăți de cod care pot fi adăugate pe orice site compatibil. Puteți alege dintre sute de pluginuri care sunt gratuite în directorul de pluginuri WordPress. Sau puteți cumpăra și instala pluginuri personalizate create de dezvoltatori WordPress terți. Instrumentele pentru gestionarea listelor de e-mail, urmărirea analizelor și a formularelor de contact, precum și partajarea socială și postarea încrucișată pe site-uri pot fi toate pluginuri legate de blog. Nu uitați să generați trafic către blogul dvs. Pluginul Yoast SEO este cea mai populară temă care vă poate ajuta să creșteți traficul. Vă ajută să vă maximizați vizibilitatea în motoarele de căutare precum Google.

6. Creați, publicați și salvați postări

Tabloul de bord WordPress vă permite să creați pagini și postări. Paginile pot fi folosite pentru a crea conținut informațional static, cum ar fi pagina „Despre” a site-ului dvs., politici, declinări de răspundere sau declinări de răspundere. Postările sunt destinate postării frecvente, relevante, care definesc un site. Făcând clic pe „Postează”, se va deschide editorul de conținut, care vă permite să creați o postare pe blog. Include toate instrumentele necesare pentru a formata și a scrie text, precum și pentru a adăuga imagini și videoclipuri.

Odată ce ați finalizat o postare, faceți clic pe „Publicați” și va intra live pe site. De asemenea, îl puteți salva ca schiță pentru editare ulterioară. WordPress are instrumente care vă permit să programați postările pentru a fi publicate mai târziu. Orice postare publicată poate fi, de asemenea, editată, actualizată sau ștearsă în întregime ori de câte ori este necesar. WordPress vă permite să vă afișați postările pe pagina de pornire a blogului sau să configurați o pagină statică, cum ar fi o pagină „Despre”, ca pagina pe care o vede primul vizitator.

Puteți adăuga pagini și postări nelimitate la orice site web WordPress găzduit. Pe măsură ce site-ul se dezvoltă, puteți modifica, de asemenea, aspectul și aspectul site-ului folosind diferite teme sau plugin-uri.

7. Optimizați-vă blogul pentru motoarele de căutare și urmăriți performanța

Google Analytics vă permite să urmăriți performanța utilizatorilor. Pentru a obține un etalon de performanță, este o idee bună să includeți analize în configurație.

Asigurați-vă că aveți un Cont Google
Creați un cont Google Analytics (GA).
Generați un cod de urmărire
Utilizați un plugin pentru a adăuga codul în WordPress

WordPress este un sistem flexibil și versatil de gestionare a conținutului, care este utilizat de aproape site-urile din lumea a treia. WordPress oferă o varietate de funcții și instrumente pentru a vă ajuta să creați bloguri de orice tip. Îi face simplu pentru oricine să partajeze și să publice conținut în întreaga lume. Cea mai bună veste despre WordPress este că este mare și oferă o gamă largă de resurse și forumuri de asistență pentru a vă ajuta în sarcinile comune.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *