Ce este un nume de domeniu?

Numele de domenii sunt cruciale deoarece permit oamenilor să-și amintească cu ușurință adresa site-ului dvs.

Imaginează-ți cum ar fi dacă ai avea adresa IP a fiecărui site web pe care l-ai vizitat. Ar fi dificil să navighezi pe internet.
Ce caractere pot intra într-un nume de domeniu?

Orice combinație de litere din alfabetul englezesc (A la Z) sau numere (0-9 poate fi folosită ca nume de domeniu).

Se poate folosi și caracterul liniuță. Class Central, de exemplu, fusese inițial class-central.com. Cu toate acestea, au putut cumpăra classcentral.com cu caracterul liniuță. Acesta pare mai profesionist și este mai ușor de tastat.

Aceste nume pot fi folosite împreună cu alte extensii de domeniu, cum ar fi.com sau.net. Aceste extensii sunt adesea denumite Domenii de nivel superior sau TLD-uri.

Ce este un domeniu de nivel superior? Definiție și exemple de domenii de nivel superior

TLD reprezintă domeniul de nivel superior. În anii 1980, sistemul de nume de domeniu (DNS) era disponibil doar în trei TLD-uri..com,.org,.net.

Trei TLD-uri au fost, de asemenea, restricționate în SUA și sunt încă:

Domains.edu sunt limitate la universități acreditate
.gov este destinat exclusiv agențiilor guvernamentale din SUA
.mil poate fi folosit doar de armata SUA

Multe țări au TLD-urile lor. Regatul Unit are.co.uk și Marea Britanie are.uk. TLD-ul.io este rezervat Teritoriului Britanic al Oceanului Indian. Cu toate acestea, este foarte popular în rândul companiilor de tehnologie, deoarece io este similar I/O (Input Output).

Alte TLD-uri populare includ.co (care este similar cu.com, dar pentru startup-uri).

În special,.org a fost unul dintre primele TLD-uri și este destinat organizațiilor nonprofit. În practică, totuși, oricine poate înregistra un domeniu la.org. Craigslist.org, de exemplu, este o organizație non-profit.

Rețineți că doar pentru că o companie folosește un domeniu care se termină în.org nu o face automat o organizație scutită de taxe. În cazul în care vă întrebați, freeCodeCamp este o organizație nonprofit scutită de taxe.

Cum înregistrez un domeniu?

Rezervați efectiv numele de domeniu pe care l-ați înregistrat pentru uz personal atunci când îl înregistrați. Atâta timp cât continuați să reînnoiți numele de domeniu, nimeni altcineva nu îl va putea folosi.

Va trebui să-l reînnoiți în fiecare an cu un serviciu de registru de domenii. Acest lucru poate costa oriunde de la 12 USD la 100 USD pentru domeniul a.com sau sute de dolari pentru nume de domenii specializate.

Numele de domenii sunt de obicei înregistrate prin intermediul companiilor de înregistrare a numelor de domenii precum Name.com, Google Domains, Name.com sau Namecheap. Este adesea destul de simplu și direct.

După ce v-ați înregistrat numele de domeniu, va trebui să îl direcționați către furnizorul dvs. de găzduire web sau către serverele dvs. Acesta indică numele domeniului unde se află site-ul dvs.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *