Web Design și SEO: Cum îți optimizezi designul site-ului web pentru clasamentele de top?

Vrei ca afacerea ta să apară pe prima pagină în rezultatele căutării? Trebuie să știți despre optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO) și design web. Acestea sunt două componente esențiale ale SEO. Designul web și SEO sunt cele mai bune practici în SEO. Afacerea ta se va clasa mai sus în rezultatele căutării dacă ai un site web optimizat pentru SEO. Acest lucru poate duce la mai multe clienți potențiali, trafic și venituri. Continuați să citiți pentru a afla cum să creați un site web care este un maestru al designului web SEO.

Designul web SEO este procesul de creare și menținere a site-urilor web prietenoase cu SEO. Cele mai bune practici SEO includ un site prietenos cu dispozitivele mobile, timpi de încărcare rapid, adrese URL descriptive și asigurarea faptului că site-ul este prietenos cu SEO. Companiile pot face mai ușor ca motoarele de căutare să înțeleagă și să își claseze site-ul web în rezultatele căutării. Acest lucru poate ajuta la creșterea traficului și a clasamentelor.

Ce este web design SEO?

Poate părea că SEO și design web sunt două părți diferite ale aceleiași ecuații. Este adevărat într-o măsură. Designerii și SEO fac treburi foarte diferite, așa că nu ar trebui să presupuneți că unul îl poate face pe celălalt.

Totuși, SEO și designul web pot funcționa împreună.

Combinația celor două poate face o diferență uriașă în rezultatul final al companiei dvs. Este important să înțelegeți de ce SEO și designul site-ului web sunt atât de importante.

Designul web SEO este important deoarece:

SEO-ul tău poate fi deteriorat sau șters de web design. Multe companii lansează site-uri noi sau rebrand la noi nume de domenii și apoi văd că progresul lor SEO scade peste noapte. Motoarele de căutare pot găsi o pagină web relocată prin configurarea a 301 de redirecționări.
SEO vă poate afecta designul web. Când te uiți la cele mai bune practici SEO legate de design web, cum ar fi optimizarea vitezei paginii sau arhitectura site-ului, vei vedea adesea că acești factori influențează direct designul site-ului tău. Dacă nu faci SEO, te vei strădui să te clasați unde ar trebui să fie site-ul tău.

Puteți pierde adesea banii, timpul și clasamentul afacerii dvs. dacă nu faceți design de site web SEO. Deoarece poți crea o bază pentru strategia ta SEO prin designul site-ului tău web, este mai inteligent să integrezi SEO și designul web.

8 lucruri de optimizat pentru SEO și web design

Să vedem acum cum ne putem optimiza site-ul pentru SEO.
Proiecta

Designerul dvs. ar trebui să stabilească elementele de design de bază pentru site-ul dvs. Iată câteva lucruri pe care ar trebui să-și amintească în scopuri SEO.

1. Cod

Există multe opțiuni pentru designeri când vine vorba de modul în care codifică elementele majore de design ale site-ului. Dintr-un motiv întemeiat, majoritatea designerilor web folosesc HTML și CSS.

Site-urile flash arată grozav, dar pot fi dificil de optimizat și de clasat slab în motoarele de căutare. SEO vă va fi recunoscător dacă îi spuneți designerului să evite Flash.

2. Utilitate pentru mobil

Un număr tot mai mare de utilizatori de internet accesează site-uri web prin intermediul smartphone-urilor și al altor dispozitive mobile. Site-ul dvs. trebuie să fie accesibil tuturor. Acest lucru nu numai că va face site-ul dvs. mai ușor de utilizat, dar vă va crește și șansele de a fi bine clasat în rezultatele căutării Google.

Designul responsive este cea mai bună soluție la această problemă. Vă face site-ul accesibil pe toate dispozitivele și browserele. Designul responsive elimină problemele de conținut duplicat care pot apărea dacă site-ul dvs. mobil nu este receptiv.

3. Lizibilitate

Deși designerii s-ar putea concentra în primul rând pe elementele non-text ale site-ului dvs., este important ca aceștia să utilizeze fonturi și dimensiuni ușor de citit pentru vizitatorii dvs.

Designerul dvs. ar trebui să știe, de asemenea, că copia corpului nu trebuie să fie extrasă de pe un site existent sau prescrisă și inclusă în specificațiile de design. Pentru a vă poziționa bine în motoarele de căutare, veți avea nevoie de multe informații și conținut optimizat. Un design cu doar câteva propoziții de text este probabil să vă frustreze SEO.

Deși copia poate părea a fi cel mai important element al site-ului dvs., nu este. Atunci când încărcați imagini pe site-ul dvs. web, designerii ar trebui să fie, de asemenea, conștienți de aceste bune practici.

4. Numele fișierelor

Imaginile trebuie să aibă nume de fișiere descriptive și logice. Acest lucru va permite motoarelor de căutare să vă „vadă” imaginile și să le plaseze în context.

5. Dimensiunea fișierului

Imaginile mari, de înaltă calitate, pot fi atrăgătoare din punct de vedere vizual. Cu toate acestea, designerii ar trebui să limiteze dimensiunea fișierului. Fișierele mari încetinesc timpii de încărcare a paginii. Acest lucru nu numai că îl face mai puțin ușor de utilizat, dar provoacă și o scădere a ratelor de respingere și vă poate afecta clasamentul.

6. Etichete Alt

Imaginile dvs. trebuie să aibă etichete alt optimizate în plus față de numele fișierelor. Aceste descrieri permit motoarelor de căutare să determine conținutul imaginii, iar utilizatorii o pot vizualiza trecând cu mouse-ul peste ea.

Etichetele Alt sunt utile și pentru utilizatorii cu deficiențe de vedere (și utilizatorii care nu au fișierele dvs. instalate) pentru a înțelege ce este afișat. Acest lucru este crucial pentru accesibilitate.
Arhitectura site-ului

Influența designerului tău asupra arhitecturii site-ului tău va depinde de cât de implicat ești (sau SEO), dar este un factor major în clasarea site-ului tău.

7. Navigare

Ar trebui să faci navigarea ușoară. Vizitatorii site-ului dvs. vor avea mai multe șanse să facă conversii dacă este ușor să găsiți ceea ce caută.

Un sistem simplu de navigare poate reduce probabilitatea ca vizitatorii să se piardă și să părăsească site-ul dvs. Acest lucru vă poate ajuta să vă reduceți rata de respingere, să vă îmbunătățiți clasamentul și să vă reduceți costurile.

8. Structura URL

Un URL descriptiv ar trebui să fie inclus în fiecare pagină care descrie conținutul. Puteți adăuga câteva cuvinte cheie pentru a vă ajuta să vă amintiți ce sunt cuvintele.

Motoarele de căutare vor înțelege adresele URL care conțin cuvinte descriptive, mai degrabă decât numere sau litere aleatorii. De asemenea, acestea vor face mai ușor pentru vizitatorii site-ului să le amintească.

Întrebări frecvente despre web design și SEO

Această întrebare frecventă răspunde la întrebările frecvente referitoare la design web și SEO.
Care este relația dintre SEO și web design?

Atât designul web, cât și SEO urmăresc să ofere o experiență excelentă pentru utilizator. În timp ce designerii tind să se concentreze pe aspectele vizuale ale unui site, în timp ce SEO se concentrează pe factorii de clasare în motoarele de căutare, rezultatul final este exact același: un site web care oferă vizitatorilor ceea ce au nevoie și te ajută să reușești.

Site-ul dvs. trebuie să fie funcțional și atractiv pentru a permite clienților să găsească informațiile pe care le caută. Un designer bun poate atinge ambele calități. Un SEO este responsabil pentru ca acesta să fie ușor de găsit de către clienții potențiali.

Ce este mai important: designul site-ului web sau SEO?

Mulți proprietari de site-uri web cred că un design bun este mai bun decât un SEO prost. Adevărul este că nici. Mai simplu spus, designul excelent și SEO puternic sunt ceea ce atrage utilizatorii către site-ul tău.

Dacă nimeni nu vă vizitează site-ul, este inutil să aveți un site frumos. De asemenea, un site web care ocupă locul înalt pe motoarele de căutare nu va fi de niciun beneficiu dacă vizitatorii pleacă din cauza designului slab.

Cum să implementezi design web SEO în compania ta

Designul web și SEO sunt strâns legate, așa că este important să ne asigurăm că se completează reciproc. Este o greșeală comună să angajezi un designer web pentru a crea un site web și apoi să adaugi SEO.

În etapele inițiale ale unui proiect, ar trebui să fie implicat atât un designer, cât și un SEO. Acest lucru va permite designerului să creeze o arhitectură de site prietenoasă cu SEO și să ofere SEO-ului dvs. șansa de a examina detaliile designului site-ului dvs.

Poate părea că cea mai bună modalitate de a lucra împreună cu designul și optimizarea este să angajați o persoană care poate face atât design web, cât și SEO. Dar dacă asta te gândești, fii atent. Acestea sunt două domenii diferite și este mai bine să angajați oameni care excelează în fiecare decât pe cineva care este mediu la ambele.

Angajarea unei agenții de marketing pe internet cu servicii complete este o opțiune mai bună. Poți fi sigur că site-ul tău web va arăta grozav atunci când o echipă de dezvoltatori, designeri și SEO lucrează împreună.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *