Am nevoie de SSL pentru site-ul meu?

Internetul este un loc minunat pentru a găsi clienți și a conduce o afacere online. Este, de asemenea, un loc grozav pentru hackeri pentru a câștiga bani rapid vânzând datele tale.

Hackerii vă pot pune afacerea în pericol grav și vă pot expune informații sensibile despre clienți. Infractorii cibernetici ar putea intercepta tranzacțiile dintre clienți și site-ul web și ar putea fura date valoroase.

Ce înseamnă toate acestea?

Pentru a preveni aceste nenorociri, aveți nevoie de o conexiune web sigură.

Iată vestea bună.
Instalarea unui certificat SSL vă poate ajuta să vă protejați traficul.

Acest ghid vă va învăța tot ce trebuie să știți:

Ce este un SSL?
Site-ul dvs. are nevoie de SSL?
SSL este bun pentru site-uri web
Tipuri de certificate SSL
Cum să obțineți un certificat SSL

Ce este un certificat SSL?

Este posibil să vă întrebați „Situl meu are nevoie de SSL?” Securitatea trebuie să fie prioritatea ta principală, indiferent dacă ai sau nu. Un certificat SSL (Secure Sockets Layer), emis de o autoritate recunoscută este una dintre cele mai bune modalități de a asigura securitatea.

Este important să protejați informațiile confidențiale ale clienților dvs. de pe site-ul dvs. de acces ilegal.

Un certificat SSL vă permite să transmiteți date între clienți și serverul dvs. web într-un mod care nu poate fi citit pentru alții.

Este posibil ca atacuri cibernetice rău intenționate să fie efectuate dacă datele trimise între un server sau un browser sunt trimise în text simplu. Pentru a proteja confidențialitatea, un certificat SSL stabilește o conexiune sigură între server și browser.

Un site web care nu are un certificat SSL nu este securizat. Acest lucru poate duce la furtul sau utilizarea abuzivă a datelor.

Acestea sunt alte câteva beneficii ale SSL pe site-ul dvs.
Web-ul este securizat de browsere

Pentru browserele web populare, cum ar fi Firefox și Google Chrome, un certificat SSL este esențial. Toți cei care folosesc internetul își doresc securitate.

Browserul va avertiza un site fără certificat SSL atunci când va lansa o nouă versiune în octombrie 2017 a Google Chrome. Site-urile web care gestionează informații sensibile despre clienți, cum ar fi numerele de card de credit, au fost supuse acestui avertisment.

De asemenea, puteți verifica dacă adresa URL are „HTTPS”, în loc de „HTTP”.
Protejați formularele web

Site-urile web care solicită informații despre clienți prin intermediul formularelor de contact, cum ar fi numele, adresa de e-mail și numărul de telefon, trebuie să ia măsuri de securitate puternice pentru a proteja informațiile.

De ce site-ul dvs. necesită SSL? Clienții vor avea mai multe șanse să se înregistreze pentru certificate SSL și să vadă HTTPS în adresa lor URL, fără a-și face griji că vor pierde informații.

Optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO).

Criptarea SSL are multe beneficii, dar este și unul dintre cei mai importanți factori de clasare ai Google. Site-urile web certificate SSL se clasează mai sus în paginile cu rezultate ale motoarelor de căutare (SERP). Site-urile web care nu sunt sigure vor fi împinse în jos.

Vizitatorii site-ului web vor fi mai înclinați să vă viziteze site-ul dacă există o conexiune securizată. Google poate semnala un site web ca fiind nesigur, iar acest lucru ar putea reduce traficul sau veniturile.

Toate site-urile web se pot bucura de un impuls în clasamentul căutărilor, indiferent dacă manipulează date sensibile. Instalarea unui certificat SSL vă va permite să beneficiați în continuare de beneficiile SEO.

Autentificare prin parolă protejată

Hackerii cu pălărie neagră vor încerca întotdeauna să pirateze pagini web care nu au parole puternice. Ei ar putea să îți ștergă datele sau chiar să le fure.

Este posibil să vă întrebați în continuare „Situl meu web necesită SSL?”. Site-urile web bazate pe date care au pagini protejate prin parolă (inclusiv o pagină de conectare pentru administratori) vor avea nevoie de un certificat SSL.

Nu împărtășiți nimănui datele dvs. de conectare, indiferent dacă a fost instalat un certificat SSL. De asemenea, asigurați-vă că urmați măsurile de precauție de bază privind parola.
Protejează informațiile utilizatorilor de pe site-urile web de membru

Furtul de date online este o problemă reală. Chiar dacă o cantitate infimă de date este furată, aceasta ar putea duce la dezamăgire pentru întreaga ta afacere.

Reputația mărcii dvs. va fi protejată prin criptarea datelor utilizatorilor dvs. Încrederea pe care o câștigați de la clienții dvs. și credibilitatea companiei dvs. vor fi îmbunătățite prin criptare. Vizitatorii dvs. pot fi siguri că datele lor vor fi în siguranță cu certificate SSL.

Câștigați încrederea clienților

Un cont de comerciant este necesar pentru majoritatea site-urilor de comerț electronic care intenționează să utilizeze tranzacții majore cu cardul de credit. Este necesar un certificat SSL pentru a deschide un cont bancar comerciant. Acest certificat protejează informațiile despre cardul de credit ale clienților tăi atunci când fac cumpărături pe site-ul tău web.

Clienții dvs. pot cumpăra cu încredere știind că aveți un certificat SSL. Un utilizator se conectează la un site web și browserul său verifică dacă autentificarea este sigură.

Clientul dvs. poate abandona coșul de cumpărături dacă site-ul dvs. nu are un certificat SSL. S-ar putea să nu se întoarcă niciodată.
Cum să obțineți un certificat SSL

Acum știi ce este SSL și cum să obții unul pentru site-ul tău.

SSL este o recomandare Google, dar nu toate site-urile de comerț electronic au nevoie de el. Unele site-uri web folosesc platforme de cumpărături care au un sistem de plăți securizat încorporat. Aceste site-uri web folosesc terți pentru a procesa tranzacții.

O platformă care prelucrează date de la terțe părți va gestiona informațiile sensibile și nu va trebui să vă faceți griji cu privire la securitate. Răspunsul la întrebarea „Situl meu are nevoie de SSL?” este nu.

În afară de aceste cazuri, toate site-urile web, chiar și întreprinderile mici, trebuie să fie compatibile cu HTTPS, conform Google.

Verificarea barei de adrese a browserului vă va spune dacă site-ul dvs. este securizat. Site-urile web securizate vor avea o pictogramă de lacăt în partea de sus a adresei URL și HTTPS la începutul acestuia.

Este important să vă asigurați că fiecare pagină de pe site-ul dvs. se încarcă corect. Puteți folosi instrumentul de inspecție al browserului pentru a căuta adrese URL care nu se încarcă în siguranță și pentru a le remedia.

Un instrument gratuit de verificare SSL poate fi folosit pentru a verifica dacă un site web este criptat.

Care sunt diferitele certificate SSL? Cum să obțineți unul

Acum știți totul despre beneficiile SSL. Întrebarea nu este „Situl meu are nevoie de SSL?” dar „Ce fel de certificat SSL ai nevoie pentru site-ul meu?” ”

Tipul site-ului dvs., bugetul și alegerea certificatului vor determina tipul de certificat pe care îl alegeți. Chiar dacă nivelul de criptare poate fi identic, fiecare certificat este supus propriului său proces de validare și verificare.

SSL validat de domeniu

Domain Validated SSL este o opțiune excelentă dacă aveți nevoie de un certificat SSL rapid și ieftin. Autoritatea de certificare (CA) validează că sunteți autorizat să utilizați un anumit nume de domeniu.

Pentru a primi un Domain Validated Secure SSL, nu trebuie să furnizați niciun document de la compania dumneavoastră. Doar informațiile criptate sunt afișate în sigiliul securizat.

Certificat SSL validat pentru organizații

După verificarea minuțioasă a companiei și validarea dreptului de utilizare a anumitor domenii, CA vă va emite un SSL validat de organizație. CA va emite un SSL validat pentru organizație pentru a confirma că organizația este înregistrată legal.

Faceți clic pe butonul de sigiliu securizat pentru a afla mai multe despre companie. Acest lucru permite clienților să verifice identitatea companiei din spatele site-ului. Este o modalitate excelentă de a construi încrederea cu clienții tăi.

SSL de validare extinsă

Serviciile bancare online și cumpărăturile devin din ce în ce mai populare. Utilizatorii trebuie să se asigure că site-urile web cu care interacționează sunt legitime. Poate fi dificil să verifici identitățile online.

Un certificat SSL cu validare extinsă (EV) poate fi o opțiune bună pentru site-ul dvs. de comerț electronic. Acest certificat este cel mai autentic și va crește încrederea clienților dumneavoastră.

Pentru a primi un certificat EV-SSL, va trebui să treceți printr-un proces riguros de verificare. CA va confirma identitatea organizației dvs., precum și drepturile dvs. de a utiliza anumite domenii prin:

Asigurați-vă că afacerii dvs. beneficiază de drepturi exclusive asupra domeniului, conform certificatului EV SSL
Verificarea informațiilor legate de organizație, cum ar fi numărul de telefon, adresa și existența operațională
Verificați dacă compania dvs. a declarat clar motivele pentru care necesită un certificat EV SSL
Confirmați că înregistrările oficiale ale organizației dvs. se potrivesc cu identitatea dvs.

Obțineți un certificat SSL gratuit pentru site-ul dvs. WordPress

Costul unui certificat SSL poate varia foarte mult. Un certificat SSL poate fi costisitor. Beneficii suplimentare pot fi oferite de unii furnizori cu certificate SSL. Acest lucru ar putea crește prețul final.

Există multe opțiuni gratuite pentru proprietarii de site-uri web care au bugete limitate. Let’s Encrypt oferă certificate SSL gratuite companiilor de găzduire web.

Bluehost este furnizorul tău de găzduire și oferim certificate SSL gratuit. Aceasta este o soluție de securitate partajată care permite mai multor site-uri web să partajeze același certificat.

Certificatele SSL premium sunt private și poartă numele companiei dumneavoastră. Deși versiunea gratuită este limitată, ambele versiuni vor afișa o stare HTTPS în browser.

În fiecare minut, tranzacțiile au loc online. Deși poate fi consumatoare de timp pentru a dezvolta conținut pe pagină sau a construi backlink, SSL are multe beneficii.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *