Cum să utilizați domeniile expirate pentru SEO

Domeniile expirate sunt o modalitate excelentă de creștere a profilului dvs. SEO și backlink. Este o muncă dificilă să construiești legături. Utilizarea domeniilor expirate vă poate ajuta să obțineți backlink-uri de înaltă calitate, să vă creșteți autoritatea site-ului și să vă îmbunătățiți SEO. Acest ghid vă va arăta cum să utilizați domeniile expirate pentru optimizarea motoarelor de căutare și cum puteți alege domeniul de calitate potrivit pentru a vă maximiza valoarea SEO.
Un domeniu expirat poate fi folosit pentru a vă îmbunătăți SEO în trei moduri. Aveți trei opțiuni pentru a utiliza un domeniu expirat: 301 redirecționați-l, furați linkurile acestuia sau creați o rețea de bloguri private.

Continuați să citiți pentru a afla mai multe despre acestea și despre cum vă pot beneficia. În continuare, vă vom arăta cum puteți alege un domeniu expirat.

301 redirecționări
O redirecționare 301 este pur și simplu un cod care direcționează o pagină web către alta. Acesta vă informează browserul că pagina a fost mutată definitiv în noua locație.
PageRank este transferat 100% în 301 redirecționări începând cu 2016. Dacă redirecționați un site web către altul, tot sucul de link va fi transmis din domeniul expirat.

Este important să rețineți că nu ar trebui să redirecționați doar un domeniu expirat către site-ul dvs. web. Acest lucru ar putea duce la o penalizare Google. Ar trebui să vă asigurați că redirecționările provin din pagini similare noului dvs. site web.
Puteți configura redirecționări 301 adăugând pur și simplu cod în fișierul.htaccess al site-ului dvs. web.

Există multe coduri pe care le puteți folosi în funcție de configurația serverului dvs. și de paginile către care doriți să redirecționați utilizatorii.
Iată un exemplu de cod care poate fi folosit pentru a vă redirecționa domeniul către un alt domeniu.

Notificare: înlocuiți olddomain.com/newdomain.com cu numele actuale de domeniu.

Modificarea fișierului.htaccess trebuie făcută cu grijă. O greșeală poate duce la distrugerea întregului site web. Înainte de a face orice modificare, discutați cu dezvoltatorul dvs. web sau furnizorul de găzduire.

Furtul de link-uri rupte
Construirea de linkuri sparte este una dintre cele mai bune moduri prin care puteți folosi domeniile expirate pentru SEO. În timp ce această modalitate de a construi backlink-uri către site-ul dvs. poate consuma mult timp din cauza sensibilizării, necesită investiții minime.

Pentru a fura link-uri sparte, mai întâi identificați un domeniu expirat în nișa dvs.

Apoi, contactați site-urile web care leagă la domeniul expirat pentru a le informa despre linkul întrerupt. Pentru a înlocui linkul rupt, le puteți oferi o resursă alternativă la care să facă link pe site-ul lor.

Construirea PBN-urilor
Rețelele private de bloguri sunt un grup de site-uri web care au fost create pentru a crea link-uri către alte site-uri web pentru a-și îmbunătăți clasarea pe Google.

De multe ori, PBN-urile sunt configurate folosind același conținut ca și domeniul care a expirat. Cu toate acestea, articole noi de blog sunt atașate la adresa URL a site-ului dvs. de bani.

Înregistrați-vă domeniul pentru a configura un PBN și a face din acesta un blog online. Este important ca site-ul dvs. să arate legitim și să nu fie ca un blog privat pentru a obține linkuri.

Un PBN vă cere să găzduiți și să dezvoltați site-ul web, precum și să adăugați conținut. Aceasta înseamnă că există mai multe cheltuieli. Nu trebuie să închiriați link-uri și puteți vinde link-uri din PBN.
Postările dvs. de blog vor fi găzduite pe pagina dvs. de pornire dacă creați una privată. Acest lucru se datorează faptului că are cea mai mare Autoritate de pagină. De asemenea, va trece cel mai mult suc de link.

Ar trebui să alegeți un domeniu care este strâns legat de site-ul dvs. pentru o relevanță maximă.
Regulile Google pentru blogurile private interzic crearea unor astfel de rețele. Acest lucru ar putea duce la penalizarea site-ului și blogului dvs. privat. Ar trebui să înțelegeți riscurile asociate cu crearea unuia și să vă asigurați că ascundeți orice dovezi care ar putea dezvălui domeniul dvs. privat.

Cum se selectează un domeniu expirat
Acum știi cum să folosești un domeniu expirat. Acum, trebuie să aflați ce înseamnă un domeniu expirat bun. Deși există multe domenii expirate disponibile, majoritatea nu vor funcționa pentru site-ul dvs. și nu vă vor ajuta SEO.

Aceștia sunt factorii pe care trebuie să îi luați în considerare atunci când selectați un domeniu expirat.

Valori de domeniu
Domain Authority (DA) este o metrică SEO bine-cunoscută. Acesta este un parametru care poate fi utilizat pentru a determina cât de sus se clasează un site în paginile cu rezultate ale motorului de căutare (SERP).

Autoritatea de domeniu este clasată de la 0 la 100. Un nou site va fi lansat cu o autoritate de domeniu (DA) de 0. Evaluarea domeniului (DR) este o măsură comparabilă. Scala de scor este similară cu DA și variază de la 0 la 100. Site-urile care au un scor mai mare sunt mai valoroase.

Serpstat are un parametru intern cunoscut sub numele de Serpstat Domain Rank. SDR este punctat similar celorlalți parametri pe o scară de la 0 la 100. Este determinat de numărul și calitatea legăturilor către domeniul analizat, precum și de numărul de site-uri care leagă de pe aceste site-uri. Toate site-urile care sunt legate de domeniu sunt incluse în index.

Domenii de referință
Puteți examina manual calitatea și cantitatea domeniilor de referință pentru a înțelege mai bine puterea unui domeniu. Domeniile de referință se referă la numărul de site-uri web care se leagă la un domeniu expirat.

Domeniile dvs. de referință ar trebui să ofere link-uri dofollow către site-uri web cu evaluări ridicate ale domeniilor și trafic într-o nișă relevantă. Un domeniu care are mai mult de 20 de link-uri este considerat a avea o putere decentă.

Raportul Serpstat Referring Domains vă va afișa lista de domenii cu link-uri externe către domeniul investigat.

Nu voi cumpăra acest domeniu dacă domeniile de referință sunt spam sau conțin linkuri nofollow.

Relevanța de nișă
Ar trebui să alegeți un domeniu care este relevant pentru nișa dvs. Ai putea fi penalizat dacă alegi un domeniu care nu are legătură cu nișa ta.

O modalitate de a construi un PBN este să adaptați o nișă care nu este legată de a dvs. pentru a o face mai asemănătoare.

De exemplu, dacă site-ul dvs. se află în nișa de călătorie și vedeți domeniul „RevolutionBikes.com”, care era un magazin local de biciclete, creați un blog despre călătoriile pe bicicletă, încercând să inspire oamenii.

Cel mai probabil veți avea un domeniu existent care se află în aceeași nișă cu a dumneavoastră. Acest lucru vă va permite să redirecționați, să folosiți PBN-ul lor sau să le furați link-urile.
Istoricul domeniului
După ce ați găsit domeniul relevant pentru nișă care îndeplinește valorile necesare, puteți verifica dacă domeniul a fost folosit anterior în scopuri de spam.

S-ar putea să vă fie dificil să fiți indexat dacă cumpărați un domeniu de spam. Acest lucru se datorează penalităților care i-au fost aplicate anterior.

WayBack Machine vă permite să căutați numele domeniului dvs. și să vizualizați istoricul site-ului. Pentru a vizualiza capturi de ecran de pe site la alte date, faceți clic pe ani diferiți.

Ar trebui să verificați pentru a vedea dacă acest site web a fost folosit anterior ca site spam sau fermă de linkuri. Este probabil ca domeniul să fi fost deindexat dacă a expirat și a fost reînregistrat ca domeniu suspect. Nu înregistrați un site web care a fost folosit pentru a trimite spam altora.

Unde pot găsi domenii expirate?
Există două tipuri principale de domenii pe care le puteți achiziționa: domenii abandonate și domenii nerenunțate.

Domeniu abandonat – Domeniul este acum complet expirat și poate fi achiziționat de la orice registrator de domenii. Pot dura câteva luni pentru ca aceste domenii să fie răscumpărate în SEO.

Aceste domenii nu sunt șterse – au expirat, dar registratorul le păstrează. Aceste domenii își păstrează vechimea domeniului și oferă mai multă valoare SEO.

Multe site-uri web vă permit să cumpărați domenii expirate. Acestea sunt cele mai populare și de încredere:

Licitații GoDaddy – O mare varietate de domenii care nu sunt abandonate.
PBNHQ – O colecție de domenii premium și PBN.
PureQualityDomains – domenii PBN abandonate.
HammerHeadDomains este un abonament lunar care dezvăluie noi domenii pe care le puteți achiziționa în fiecare zi.

Concluzie
Acestea sunt cele mai bune metode de a utiliza domeniile expirate în SEO. După ce ați identificat și verificat domeniul expirat, va trebui să decideți cum doriți să îl utilizați. Deși 301 este cea mai ușoară opțiune, puteți, de asemenea, să configurați un PBN pentru a fura legăturile.

Acum ar trebui să vă simțiți încrezători în utilizarea domeniilor expirate pentru a vă crește traficul și a vă crește profilul backlink. Vă mulțumim pentru citit!

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *